Segro belegt voor € 222 mln in logistiek Nederlands vastgoed

De Britse beleggingsmaatschappij Segro heeft drie volledig verhuurde logistieke panden aangekocht voor bij elkaar € 222 mln.

Het gaat in totaal om 172.300 m² vastgoed en de drie panden in Eindhoven, Heerlen en Tilburg zijn in afzonderlijke transacties verworven. Bij elkaar hebben de beleggingen een bruto aanvangsrendement van 5,8% en het gemengde netto aanvangsrendement bedraagt 4,6%. 

Van Nuveen gekocht

De grootste van de drie transacties betreft een logistieke faciliteit van 98.000 m² in Eindhoven die Segro overkoopt van Nuveen. Het pand uit 2020 heeft de duurzaamheidsaanduiding Breeam In-Use Good. Huurders zijn GXO en Rhenus.

Een ander logistiek bedrijfsgebouw van 37.800 m² staat op bedrijventerrein De Beitel in Heerlen. Verkoper is VolkerWessel & Vestum. Het nieuwgebouwde pand heeft een Breeam Excellent en is in gebruik bij  B&R Premium Logistics, vooral actief is in de frisdrankensector.

Vossenberg

De kleinste van de drie was op bedrijventerrein Vossenberg in Tilburg, waar een pand van 36.500 m² tien dagen geleden voor € 48 mln van de hand ging, zoals PropertyNL toen al heeft gemeld. Het is in gebruik bij Tesla, een vaste klant van Segro in Nederland en Duitsland.

Segro rekent op huurinkomsten van € 10 mln per jaar, waarmee de totale inkomsten uit Nederlandse bezit zich verdubbelen.