Van school naar woonruimte voor kwetsbare doelgroepen

De voormalige Aloysiusschool in Monster (Zuid-Holland) wordt getransformeerd in 42 sociale huurappartementen voor kwetsbare doelgroepen. 

Eind vorige maand is door de raad van de gemeente Westland het bestemmingsplan goedgekeurd voor woningen op de voormalige Aloysiusschool aan de Burgemeester Kampschöerstraat 27 in Monster. Het historische gebouw wordt omgebouwd tot appartementen voor jongvolwassenen met een zorgbehoefte en voor senioren.

Van dit aantal zijn 24 appartementen speciaal bedoeld voor jongeren met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. De overige 18 sociale huurappartementen worden toegewezen aan senioren. Woningcorporatie Wonen Wateringen heeft als toekomstig eigenaar de handen ineengeslagen met stichting Voor Elkaar Met Elkaar (VeMe) (14 appartementen) en stichting Veste/Klimkoord (10 appartementen).

Vanwege de historische waarde van de oude school blijft het gebouw grotendeels staan. Het overige gedeelte wordt nieuwbouw. Dit is besloten in goed overleg met de omwonenden en historische verenigingen, die tegen het eerdere plan waren om het gebouw volledig te slopen voor nieuwbouw.

De betrokken wethouders Michiel Ferwerda en Ben van der Stee zijn blij met de ontwikkeling: 'Met het vaststellen van het bestemmingsplan en de koopovereenkomst met Wonen Wateringen, hopen we dat de bouw snel kan beginnen. De ontwikkeling van de Aloysiusschool voldoet aan urgente woonbehoeften van verschillende doelgroepen. Het voegt waarde toe aan Monster en zorgt in combinatie met seniorenwoningen voor doorstroom.' 

Als er geen beroep tegen het bestemmingsplan wordt ingediend, start de bouw naar verwachting begin 2025. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de toekomstige bewoners in de loop van 2026 in hun nieuwe appartement.

 

Laatste nieuws

Evenementen