CBRE IM verkoopt nieuw onderkomen de Volksbank aan Ten Brinke

Eerder dit jaar kondigde de Volksbank aan haar hoofdkantoor in Utrecht te verplaatsen naar een nieuwe locatie in de Domstad. Inmiddels is er ook een nieuwe eigenaar van dat pand en een transactiesom.  

De Volksbank verhuist eind 2026 naar de Croeselaan 15, het buurpand van het huidige hoofdkantoor aan de Croeselaan 1. De verhuizing in de Domstad staat niet op zich zelf; ook het bijkantoor in Den Bosch aan Petttelaarpark 120 wordt ingeruild voor een nieuwe locatie aan de Magistratenlaan 2-22 in de hoofdstad van Noord-Brabant. De bestaande panden in Utrecht en Den Bosch voldeden volgens de Volksbank niet maar aan de eisen van het nieuwe werken en de duurzaamheidsvereisten. Bovendien liepen de huurcontracten. 

Het nieuwe kantoor dat de bank, al meer dan 10 jaar in handen van de Staat, gaat huren aan de Croeselaan 15 zal volledig worden verbouwd en uitgebreid richting BREEAM Excellent. 

Ondertussen blijkt dat het gebouw in de zomer van eigenaar is veranderd. Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat een kantorenfonds van CBRE IM het pand begin augustus voor €27.740.000 verkocht aan Utrecht Central Plaza. De laatste project-BV is gevestigd op hetzelfde adres als dat van ontwikkelaar Ten Brinke, die ook elders in de Domstad actief is.