Amsterdamse wethouder laat Expo schieten om treinreis

Een eitje was het niet, maar milieubewust als we zijn verkoos een delegatie van PropertyNL vorig jaar de trein boven het vliegtuig om naar de Expo Real in München te gaan. Voor de Amsterdamse woonwethouder Reinier van Dantzig is een treinreis van acht uur echt te gortig. 

Het Algmeen Dagblad en andere DPG-kranten berichten over de kwestie. Waar de andere Holland Metropole steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven wel acte de présence zullen geven op de vastgoedbeurs in München, schittert Amsterdam (als het om bestuurders gaat) door afwezigheid. 

Lees ook: Vastgoed op ziekenbezoek bij oosterbuur

Woonwethouder Reinier van Dantzig zou in de Beierse stad deelnemen aan een paneldiscussie over betaalbaar wonen maar daar zettte hij op het laatste moment toch een streep door. Een treinreis van 8 uur van Amsterdam naar München -in het scenario dat alles aansluit- past niet in de agenda van de wethouder.

Verbod op korte vliegreizen 

Een vliegreis was sinds enkele weken geen optie meer voor Van Dantzig omdat de hoofdstad de regels voor vliegreizen door ambtenaren en bestuurders heeft aangepast. Als de de reisduur minder dan 10 uur bedraagt moet voortaan de trein worden genomen.