Volksbank ruilt gedateerde kantoren in voor eigentijdse variant

De oude kantoren in Den Bosch en Utrecht pasten niet bij het hybride werken en de ambities op het vlak van duurzaamheid dus ruilt de Volksbank deze panden in beide steden in voor een nieuw onderkomen. 

De ongeveer 2.000 medewerkers van het hoofdkantoor in Utrecht verhuizen eind 2026 van de huidige locatie, Croeselaan 1, naar het ernaast gelegen pand aan de Croeselaan 15. De ongeveer 450 medewerkers van het kantoor in Den Bosch verhuizen medio 2025 van Pettelaarpark 120 naar het pand ‘Belvédère I’, aan de Magistratenlaan 2-22 in Den Bosch.

De huidige kantoren in Den Bosch en Utrecht sluiten niet meer goed genoeg aan bij de hybride manier van samenwerken van de Volksbank. Bovendien voldoen deze panden niet helemaal aan de duurzaamheidsvereisten en lopen de huurcontracten voor beide locaties af. De nieuwe panden in Den Bosch en Utrecht voldoen volgens de bank geheel aan de wensen en voorwaarden en bieden deze de medewerkers een eigentijdse en inspirerende werkomgeving.  

Het gebouw aan de Croeselaan 15 in Utrecht wordt de komende twee jaar volledig verbouwd en uitgebreid en is daarna ‘BREEAM Excellent’ gecertificeerd, waarmee het voldoet aan de duurzaamheidscriteria voor vastgoed volgens het Klimaatakkoord van Parijs. Het pand Belvédère I in Den Bosch heeft het energielabel A++. Bovendien liggen beide kantoren op centrale locaties - middenin de stad - op zeer korte afstand van het station.