The Void en Paagman naar Westfield Mall of the Netherlands

De Haagse boekhandel Paagman opent begin 2020 een winkel in de toekomstige Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. Ook The Void, aanbieder van een permanente VR-installatie komt naar het winkelcentrum in Leidschendam.

Daarover is vandaag overeenstemming bereikt met ontwikkelaar Unibail-Rodamco-Westfield. Voor Paagman is het de vierde winkel.

Het nieuwe boekenconcept van bijna 700 m² in de toekomstige Westfield Mall of the Netherlands is niet alleen een bijzondere stap in de ontwikkeling van het familiebedrijf Paagman - het is bovendien voor het eerst in ruim 15 jaar dat in Nederland een geheel nieuwe boekwinkel van deze omvang wordt gerealiseerd. Deze nieuwe vestiging van Paagman onderstreept daarmee het vertrouwen dat Paagman heeft in zowel het nieuwe winkelcentrum als het bestaansrecht van innoverende boekwinkels.

Bij de totstandkoming van de huurafspraken is Paagman bijgestaan door Groenewegen Vastgoedadvies.

De komst van The Void maakt deel uit van een overeenkomst die URW sloot voor een permanente VR-installatie in 25 winkelcentra. De planning is dat alle 25 VR-installaties in 2022 up & running zullen zijn.

The Void is een in Utah gevestigde start up die experimenteert met het vertalen van klassieke entertainmentvormen - waarvoor ze samenwerken met de entertainmentstudio's van bijvoorbeeld Disney en Sony - in een VR-beleving op locatie. The Void maakte vorig jaar in Westfield Londen het pop-up VR-spektakel Star Wars: Secrets of the Empire.