Rax Finance breidt financiering van herontwikkeling in Cruquius uit

Rax verhoogt de financiering van planontwikkelingskosten aan Polderstaete uit.

In oktober 2020 heeft Rax Finance heeft een financiering verstrekt aan Polderstaete voor de aankoop van een deel van het bedrijventerrein aan de Bennebroekerdijk te Cruquius. Het naastgelegen gedeelte van het terrein was reeds in eigendom van Polderstaete. Door deze aankoop kon het ontwikkeltraject van het gebied van circa 10 hectare worden ingezet.

Inmiddels is met de Gemeente Haarlemmermeer en bouwbedrijf SBB een intentieovereenkomst gesloten over de ontwikkeling van een nieuw te realiseren woonwijk met circa 750 woningen. Het project heeft de naam ‘Post van Krayenhoff’ gekregen die verwijst naar de Oude Stelling van Amsterdam.

Om invulling te kunnen geven aan de investeringsbehoefte ten aanzien van de planontwikkelingskosten, verhoogt Rax Finance de aan Polderstaete verstrekte financiering van € 5 miljoen naar ruim € 7 miljoen. De financiering is verlengd zodat deze gelijk loopt aan het ontwikkeltraject. Rax Finance is positief over de aanpak van Polderstaete en over de voortgang van het ontwikkeltraject, en werkt daarom graag mee aan de verdere realisatie van de gebiedsontwikkeling.