Borghese en COD verkopen 2 Haagse kantoren

Borghese Real Estate en COD hebben Saturnusstraat 14 en Maanplein 20 in Den Haag verkocht aan Aventicum Capital Management uit Zürich.

Beide gebouwen maken onderdeel uit van de herontwikkeling van het Maanplein tot een gemengd woon- en werkgebied. Saturnusstraat 14 was een voormalig expeditiecentrum dat door Borghese en COD herontwikkeld is tot een modern kantoorgebouw, genaamd Apollo 14. Het gebouw van 4543 m² vvo is voor 50% verhuurd aan de gemeente en voor de rest aan Q42.
De gemeente verhuurt haar deel onder aan startups. Dit past binnen haar beleid om juist deze jonge en creatieve bedrijven een kans te geven zich verder te ontplooien en een bijdrage te leveren aan de Haagse kenniseconomie. Met Apollo 14, de Caballerofabriek en alle nieuwe initiatieven wordt de Saturnusstraat de startup community van Den Haag. Maanplein 20 heeft een oppervlak van 4397 m² vvo is vrijwel volledig verhuurd aan Tech Mahindra, ZTE Netherlands en Content Guru.

Maanplein
Borghese en COD hebben op het Maanplein reeds 30.000 m² bvo kantoor getransformeerd naar 266 woningen en enkele commerciële ruimten en 10.000 m² kantoorruimte gemoderniseerd en verhuurd. In 2019 zal gestart worden met de bouw van nog eens 400 woningen in drie nieuwbouwblokken. Ook zal dan gestart worden met het project Universe: de herontwikkeling van 23.000 m² bvo kantoorruimte tot een modern, eigentijds kantoorgebouw rond een nieuw atrium.

De verkopers werden bij de verkoop bijgestaan door BNP Paribas en CMS. Koper werd bijgestaan door Dentons Boekel en Cairn RE en Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs.