Rijnboutt huurt in G&S-ontwikkeling Houthavens Amsterdam

G&S Vastgoed heeft haar nieuwbouwontwikkeling 300 Moermansk in de Houthavens in Amsterdam aan een groep particuliere beleggers verkocht. Tevens heeft G&S een langjarige huurovereenkomst gesloten met het Amsterdamse architectenbureau Rijnboutt voor twee van de zes verdiepingen 300 Moermansk.

Rijnboutt huurt circa 1750 m² in het 5000 m² grote kantoor. 300 Moermansk ligt in de Amsterdamse Houthavens, op de kop van de Moermanskkade. Het is één van de drie loftgebouwen die G&S Vastgoed op dit moment ontwikkelt op die plek. Het gebouw is een ontwerp van MVSA Architects.

300 Moermansk wordt gekenmerkt door de glazen gevels die fantastische vergezichten bieden over het IJ en de skyline van de historische binnenstad. De balkons zijn zo gepositioneerd dat je optimaal van het uitzicht over het water kunt genieten en van de zon.

Na de zomer zal gestart worden met de bouw van 300 Moermansk. Medio 2018 worden de verdiepingen opgeleverd aan Rijnboutt.

Rijnboutt (architectuur, stedenbouw, landschap en strategie) ontwerpt en adviseert in de volledige breedte van een ruimtelijke opgave en op alle schaalniveaus. Het bureau staat voor een benadering die gericht is op samenwerking en heeft alle disciplines in huis om elke ruimtelijke vraag te beantwoorden.

Mattijs Rijnboutt, architect-directeur Rijnboutt: 'Haven-Stad is een van de nieuwe hotspots voor creatieve bedrijven in Amsterdam. 300 Moermansk is een transparant en terughoudend vormgegeven gebouw met prachtig uitzicht op een inspirerende locatie voor een ontwerpbureau als Rijnboutt.'

Het interieur van huurder Rijnboutt wordt, net zoals het entreegebied, ontworpen door Fokkema & Partners.

G&S Vastgoed is geadviseerd door JLL in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield en Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten. Rijnboutt werd gedurende het commerciële traject geadviseerd door NL Real Estate.