McGregor grotendeels failliet verklaard

11 Van de ruim 50 onderdelen van McGregor Group zijn failliet verklaard. Het modeconcern zegt dit te doen om 'voortzetting van de bedrijfsactiviteiten onder een nieuwe eigenaar mogelijk te maken.'

Volgens de bewindvoerder kan het concern de salarissen niet meer betralen zonder leverancies in gevaar te brengen. De bewindvoerder wil daarvoor graag hulp van het UWV hebben, maar daarvoor is faillissement noodzakelijk. 

Er zou zowel Nederlandse en buitenlandse interesse zijn om onderdelen over te nemen. Binnen twee weken moet de zaak beklonken zijn.

De aandeelhouders van McGregor, dat onder meer ook de merken Gaastra en Adams Menswear heeft, hadden vorig jaar de schulden van het bedrijf afgelost. De aandeelhouders (Jeroen Schothorst, Ben Kolff, Marcel Boekhoorn en zakenbank NIBC) konden echter niet met elkaar tot overeenstemming komen over het investeren in een reorganisatie.

McGregor zou een van de belangrijkste dragers zijn van het geplande outletcenter in Assen. Ben Kolff zou daar op persoonlijke titel in investeren. De provincie moet nog beslissen of het outletcenter toestemming krjgt om gerealiseerd te worden.