Pieter Affourtit, Wienke Bodewes en Edwin Buitelaar in Raad van Advies Bureau Stedelijke Planning

Bureau Stedelijke Planning heeft een Raad van Advies aangesteld bestaande uit Pieter Affourtit, Wienke Bodewes en Edwin Buitelaar.

Bureau Stedelijke Planning heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven en Gouda en verricht al 21 jaar onderzoek en adviseert over de ruimtelijke planning van winkels, woningen, kantoren, bedrijven en vrijetijdsvoorzieningen in stedelijke gebieden en regio’s. Inmiddels heeft het bureau veertig medewerkers.

Oprichter en directeur Pieter van der Heijde ziet het aanstellen van een raad van advies als een logische volgende stap.

Pieter Affourtit is voormalig ceo WPM Groep, Wienke Bodewes was ceo van Amvest en Edwin Buitelaar is hoogleraar Universiteit Utrecht en senior onderzoeker bij het PBL.  

Onder leiding van Pieter Affourtit groeide de WPM Groep uit tot een van de grootste commerciële vastgoedorganisaties van Nederland. Sinds de  verkoop van WPM Groep richt Affourtit zich als consultant op de kwaliteitsverbetering van (winkel)vastgoed, adviseert hij directies van vastgoed- en adviesbedrijven, is fellow aan de Amsterdam School of Real Estate en bestuurder/directeur van de VVE winkelcentrum Zuidplein te Rotterdam.

Na een periode van 11 jaar als ceo bij Amvest is Wienke Bodewes op 1 oktober 2018 teruggetreden. Voorheen was Bodewes onder andere directeur projectontwikkeling bij Ymere en bestuursvoorzitter bij Neprom.

Edwin Buitelaar is bijzonder hoogleraar grond- en vastgoedontwikkeling bij de Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht, research fellow bij de Amsterdam School of Real Estate en senior onderzoeker bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Buitelaar heeft veel wetenschappelijke kennis en ervaring op het gebied van gebiedsontwikkeling en grondmarkt en -beleid.