Amvest koopt 55 appartementen in gebouw De Binck

Amvest heeft voor één van haar fondsen 55 appartementen in het gebouw De Binck gekocht van de ontwikkelcombinatie Binck Zuid.

Het betreft 55 van de circa 75 nieuwe appartementen in het te herontwikkelen kantoorgebouw op de locatie Binck Eiland. Binck Eiland is gelegen in de zuidhoek van de Binckhorst, op de grens van de gemeenten Den Haag, Rijswijk en Voorburg. Binck Zuid bestaat uit BPD, Local en Vorm.

Binck Eiland is onderdeel van de nieuwe Binckhorst, een levendig stadsdeel in wording dat gekenmerkt wordt door een mix van industriële uitstraling in een dynamische start up omgeving. De Binckhorst is via de nieuwe Rotterdamse-baan direct verbonden met zowel de Haagse binnenstad als met de rest van Zuid-Holland. Binck Eiland biedt straks een eigentijds en divers woongebied waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten. Naast het vernieuwde appartementengebouw De Binck als eye catcher komt er een autoluw en gevarieerd groen binnengebied met eengezinswoningen en twee appartementengebouwen met zicht op De Trekvliet.

De opvallende nieuwe bouwlaag op de 6e verdieping van De Binck illustreert de transformatie naar een modern woongebouw, dat aansluit bij de uitstraling van de nieuwe Binckhorst. Het gebouw wordt sterk verduurzaamd van energielabel D (voor kantoren) naar energielabel A (voor woningen). De gemiddelde grootte van de appartementen in de Binck is circa 68 m². Alle woningen worden turnkey, inclusief badkamer en keuken, opgeleverd en voorzien van een ruim balkon. Amvest gaat de appartementen verhuren in het middeldure huursegment. Naast de 55 huurappartementen voor Amvest worden er 18 koopappartementen in het gebouw gerealiseerd. Het gebouw wordt volgens planning begin 2018 opgeleverd.