Anne-Wil Lucas benoemd tot Kwartiermaker Kennispark Twente

Voormalig Tweede Kamerlid Anne-Wil Lucas is door gemeente Enschede, bedrijven uit het gebied Kennispark, provincie Overijssel en Universiteit Twente aangesteld als Kwartiermaker Kennispark Twente.

Lucas zal de gebiedsstrategie voor innovatiecampus Kennispark Twente te vertalen naar concrete acties. De nieuwe kwartiermaker zal de komende maanden ook de gebiedsorganisatie opbouwen en de verbindende rol in het gebied op zich nemen ten opzichte van de andere toplocaties in Twente, zoals Technology Base en High Tech Systems Park.

Lucas was van 2010 tot 2016 Tweede Kamerlid, waar zij zich hard maakte voor techniekonderwijs, startups en valorisatie. Onderwerpen die ook in haar rol als kwartiermaker aan de orde van de dag zijn. De afgelopen twee jaar werkte ze voor StartupDelta in het team van Special Envoy Constantijn van Oranje aan het versterken van het startup ecosysteem en het stimuleren van academische spin-off bedrijven. Lucas heeft ruime ervaring als senior-adviseur gebiedsontwikkeling bij ingenieursbureau Oranjewoud.