Crisis vertraagt stedelijke vernieuwing Arnhem

ARNHEM - De vernieuwing van Arnhem blijft kampen met de gevolgen van de economische crisis. Dat blijkt uit het nieuwste voortgangsrapport over grote bouwprojecten van de gemeente. Het komt tot uiting in uitstel of afstel van woningbouw en vele aanpassingen van dure projecten. Ook de planontwikkeling voor kantoren bij het kenniscluster van Rijnboog op de kop van de Oeverstraat is stilgelegd vanwege de crisis.

ARNHEM - De vernieuwing van Arnhem blijft kampen met de gevolgen van de economische crisis. Dat blijkt uit het nieuwste voortgangsrapport over grote bouwprojecten van de gemeente. Het komt tot uiting in uitstel of afstel van woningbouw en vele aanpassingen van dure projecten.
Ook de planontwikkeling voor kantoren bij het kenniscluster van Rijnboog op de kop van de Oeverstraat is stilgelegd vanwege de crisis.


Dat meldt De Gelderlander. Presikhaaf kampt met vele tegenvallers. Portaal en Vivare bezinnen zich op 'herprogrammering' van de buurten Deltakwartier en Blauwe Weide. Klaassen overweegt hetzelfde bij de Singravenlaan. Nieuwbouw aan de Middachtensingel is voor zeker vijf jaar uitgesteld.
Voor de Cannenburglaan wordt nu gedacht aan huizen in plaats van onverkoopbare appartementen. Giesbers en Portaal staan in dit wijkdeel op de rem. Plannen voor de Bethaniënstraat worden 'heroverwogen', aldus het rapport. 'Het Bouwfonds ziet op dit moment geen markt voor woningbouw in het centrum van Presikhaaf', vervolgt de gemeente. Corio bezint zich op 'een sterk vereenvoudigd plan' voor het winkelhart.
De gemeente moet bij Rijn-IJssel West, na afhaken van Vivare, rekening houden met geldverslindende leegstand en tijdelijke verhuur om verpaupering tegen te gaan.
Woningcorporatie Volkshuisvesting ziet af van de aankoop van gebouwen van muziekvereniging DWS en Scouting voor nieuwbouwplannen in Malburgen. Projectontwikkelaar Hegeman past zijn plan voor winkelcentrum Drieslag aan met het oog op 'gewijzigde marktomstandigheden'.