Sophie van Oosterom wordt Global Head of Real Estate bij Schroders

Sophie van Oosterom wordt in januari 2021 benoemd tot Global Head of Real Estate bij Schroders. Ze wordt verantwoordelijk voor de directe en indirecte vastgoedportefeuille. Duncan Owen treedt terug en wordt special advisor.

Van Oosterom was eerder ceo en cio EMEA voor CBRE Global Investors. In deze hoedanigheid was ze verantwoordelijk voor alle activiteiten, investeringen en programmaontwikkeling in de regio. Ook was ze lid van het global executive committee en global investment committee en was ze voorzitter van het European executive committee en Europees investment committee.

Van Oosterom begon haar financiële en vastgoedcarrière in 1996. Voordat ze bij CBRE Global Investors kwam, was ze managing director en European Head of Asset Management van de private equity-fondsen van Lehman Brothers Real Estate Partners (nu Silverpeak Real Estate Partners), met op het hoogtepunt $ 20 mrd aan assets under management.

Na bijna 9 jaar bij Schroders heeft Duncan Owen besloten om zich per 31 december terug te trekken als Global Head of Real Estate. Gedurende deze tijd heeft hij het bedrijf hervormd en de basis gelegd voor groei. De vastgoeddivisie is gegroeid tot € 19,2 mrd. Hij als special advisor aan het bedrijf verbonden blijven.