Hubert Möllenkamp en Henk Sligman moeten voor de rechter verschijnen

Het Openbaar Ministerie gaat de oud-corporatiebestuurders Henk Sligman en Hubert Möllenkamp strafrechtelijk vervolgen.

Het Openbaar Ministerie gaat de oud-corporatiebestuurders Henk Sligman en Hubert Möllenkamp strafrechtelijk vervolgen.

Möllenkamp moet 3 december in een regiezitting voor de rechter verschijnen, voor de zaak van Sligman is nog geen datum bepaald. Hij zal in 2015 voor het hekje moeten verschijnen. Dat meldt Cobouw, een dag voordat de Parlementaire Enquête Corporaties met zijn bevindingen naar buiten treedt.

Hubert Möllenkamp was tot 2009 directeur-bestuurder van Rochdale en kwam in opspraak door verdachte vastgoedtransacties (onder andere met Multi Vastgoed) en zelfverrijking. De Maserati met bestuurder werd het publiek symbool voor alles wat mis in de corporatiesector.

De zaak van Henk Sligman gaat zelfs terug naar 2005, toen hij directeur was van de Rotterdamse woningcorporatie PWS, later gefuseerd met Com.wonen tot Havensteder. Hij wordt verdacht van miljoenenfraude via abc-transacties met woningen. Ook de toenmalige voorzitter van de raad van toezicht en een manager worden vervolgd.

Cobouw brengt ook in beeld welke civiele zaken lopen of liepen tegen oud-corporatiebestuurders, onder andere van De Key, Vestia, WSG, Rentree, Servatius en SGBB.