Zaan Hotel wordt uitgebreid

In Zaanstad wordt een voormalig kantoorpand getransformeerd tot hotel. Het wordt via een overdekt traverse verbonden met het afgelopen zomer geopende Zaan Hotel. De uitbreiding krijgt circa 100 kamers.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Het nieuwe gedeelte krijgt net als Zaan Hotel I de kenmerkende Zaanse gevels, maar het wordt geen kopie van het bestaande hotel. In de uitbreiding komen ook enkele zalen en een fitnessruimte.

Het reeds opgeleverde viersterren Zaan Hotel aan het Ebbehout 22-40 is ook gerealiseerd door een kantoor te transformeren, waarbij een extra verdieping is toegevoegd. Dit deel telt 101 kamers en meet 4473 m². De uitbreiding krijgt ook een extra verdieping waar de technische ruimtes in onder worden gebracht.

Het Zaan Hotel wordt ontwikkeld door Bart de Jong en gebouwd door Van der Gragt. Het is ontworpen door Common Affairs, het architectenbureau van Jos van Eldonk (die vroeger samen met Sjoerd Soeters een bureau had), Berend Hofmann, Mariette Broesterhuizen en Mirko Post. 

In 2010 opende het 160 kamers tellende Inntel Hotel, dat qua ontwerp (Wilfried van Winden) ook geïnspireerd is door de Zaanse Huisjes. De hotels maken deel uit van de gebiedsontwikkeling Inverdan.