Yamato huurt van DHG in Rotterdam

DHG heeft met Yamato Transport Europe overeenstemming bereikt over de huur van een warehouse voor de opslag van gevaarlijke stoffen van in totaal 6188 m² op Smartlog Rotterdam 2.

Vanaf 1 oktober 2019 zal Yamato DC5a van Smartlog Rotterdam 2 in gebruik gaan nemen. Dit betreft 5816 m² ADR warehouse met CO2 gasblusinstallatie voor de opslag van gevaarlijke stoffen met 372 m² kantoorruimte.

Yamato is een van oorsprong Japanse logistieke dienstverlener die sinds 1980 in Europa actief is. Met de opening van deze nieuwe locatie zet Yamato een strategische stap voor een verdere groei in de opslag en handling van gevaarlijke stoffen.

Smartlog Rotterdam 2 is de tweede Smartlog ontwikkeling van DHG in Rotterdam. De locatie is strategisch gelegen aan de Merwedeweg, direct aan de A15 in Rotterdam-Europoort, centraal gelegen tussen de Waalhaven en de Maasvlakte. DHG ontwikkelde hier een Smartlog complex van in totaal ruim 110.000 m². Dit betreft zowel ESFR-gesprinklerde warehouses voor koopmansgoederen als ADR-warehouses met een CO2 gasblusinstallatie voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

Na de verhuur aan Yamato is op Smartlog Rotterdam 2 nu nog 12.000 m² ADR-ruimte beschikbaar.

DHG werd bij de transactie met Yamato geadviseerd door De Mik bedrijfshuisvesting uit Rotterdam.