Wooninc. neemt 64 sociale huurwoningen in Oirschot over van Mooiland

Woningcorporatie Wooninc. heeft 64 seniorenwoningen in Oirschot overgenomen van Mooiland.

Woningcorporatie Mooiland kiest ervoor om zich de komende jaren geleidelijk terug te trekken uit de plaatsen buiten haar focusgebied, waar haar bezit sterk versnipperd is. Voor Wooninc. sluiten de seniorenwoningen aan de Agnes van Kleefstraat in Oirschot goed aan bij het bestaande bezit en de beschikbare voorzieningen. De koopprijs bedraagt volgens het Kadaster € 8,65 mln.

“Bij de verkoop van deze woningen hebben wij gezocht naar een verhuurder die de woningen ook voor de toekomst behoudt voor senioren in de sociale huursector. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop. Wooninc., seniorenhuisvester in de regio Eindhoven, heeft zowel affiniteit met deze doelgroep als kennis van wat er leeft en speelt”, aldus Carly Jansen, bestuurder van Mooiland.

Het focusgebied van Mooiland voor sociale huurwoningen ligt in Noordoost-Brabant, Gennep, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Mooiland heeft ook woningen buiten dit gebied, maar het bezit daar is sterk versnipperd. Door deze woningen over te dragen, trekt Mooiland zich de komende jaren geleidelijk terug uit deze steden en dorpen. Vanaf 2026 wil Mooiland alleen nog actief zijn in haar focusgebieden.

Wooninc. verhuurt zo'n 12.000 woningen in metropoolregio Eindhoven, waarvan de helft specifiek voor senioren.

img
Redacteur
Profiel