Woongebouw Jonas’ aan haven IJburg opgeleverd

Amvest heeft het woongebouw Jonas’ in Amsterdam opgeleverd. Het is een duurzaam gebouw met 273 woningen en een scala aan publieke en gemeenschappelijke voorzieningen. Het wooncomplex ligt aan de haven van IJburg in Amsterdam.

De 273 woningen bestaan uit 190 middenhuurwoningen en 83 koopwoningen, variërend van compacte appartementen tot vrij indeelbare lofts. Het Amvest Residential Core Fund neemt de 190 huurwoningen in portefeuille. Jonas’ vormt het sluitstuk van de ontwikkelingen rondom de centraal gelegen haven van IJburg. Het heeft het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat BREEAM Outstanding ontvangen.

De naam Jonas’ refereert aan het Bijbelse verhaal van Jona(s) en de Walvis. Dat staat voor avontuur, maar ook voor beschutting en geborgenheid in een ‘groot lichaam’. Het is een stoer en duurzaam gebouw met de ‘canyon’ als hart en een woonconcept dat focust op verbinding. Zo ontstaat volgens Amvest binnen de muren van Jonas’ een echte community met een buurtfunctie door de vele publieke en gemeenschappelijke ruimtes. Hier kunnen bewoners en buurtgenoten elkaar ontmoeten en samen activiteiten organiseren.