Winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn krijgt gemengde bestemming

Bridges Real Estate heeft overeenstemming bereikt met de gemeente Apeldoorn over de herontwikkeling van winkelcentrum Oranjerie.

Bridges is sinds december vorig jaar eigenaar van het winkelcentrum. De afgelopen maanden zijn de mogelijkheden onderzocht om Oranjerie nieuw leven in te blazen. Apeldoorn kampt al jaren met structurele winkelleegstand. Transformatie van het winkelgebied biedt volgens eigenaar en gemeente een mooie kans het winkelaanbod te verminderen en betaalbare woningen, centrumvoorzieningen als horecabedrijven en huisartsenzorg en werkruimtes toe te voegen. Ook voorzien de plannen voor Stadspark Oranje in de aanleg van een park.

“Wij werken vanuit de visie dat vastgoed meer is dan een gebouw. Daarom creëren wij plekken waar mensen graag wonen, winkelen, werken en verblijven. Deze ontwikkeling moet passen in het DNA van de stad. Dat betekent dat we verdichten met respect voor de context, en kiezen voor een uitstraling die past bij Apeldoorn. Daarnaast werken we in de planvorming actief samen met de gemeente Apeldoorn en verschillende stakeholders. Zo kunnen we de meeste waarde toevoegen en een positieve bijdrage leveren aan Apeldoorn, haar bewoners, ondernemers en bezoekers”, aldus Martijn Bremmer, directeur Bridges Real Estate.

Het programma heeft een omvang van 55.000 m2. Bridges werkt bij de ontwikkeling van de plannen samen met ZZDP Architecten, PosadMaxwan en Tenman.

img
Redacteur
Profiel