Westfield Mall of the Netherlands lanceert retailconcept The Gallery

Gisteren lanceerde Unibail-Rodamco-Westfield (URW) The Gallery aan Nederlandse retailers in het New Werktheater in Amsterdam.

The Gallery is een nieuw ontwikkeld concept dat - 3000 m² groot, in het hart van Westfield Mall of the Netherlands - plaats gaat bieden aan een gelimiteerd aantal boetieks, pop-ups en lifestyle-winkels. Dit, in de Nederlandse retailwereld, revolutionaire concept maakt het voor het eerst mogelijk om in een flagship mall de door consumenten zo gewenste intieme sfeer van bijvoorbeeld 'De 9 Straatjes' te creëren.

Inmiddels hebben de innovatieve, van oorsprong Amsterdamse merken Ace & Tate, 10Days en Hutspot al een contract getekend voor hun deelname aan The Gallery.

The Gallery is gecreëerd in samenwerking met James Veenhoff - oprichter van Amsterdam Fashion Week en House of Denim - die bij het project betrokken blijft in een ambassadeursrol. Het ontwerp is verzorgd door Jochem Leegstra.  The Gallery wordt volgens URW binnen Westfield Mall of the Netherlands het epicentrum van de innovatiefste en creatiefste on-trend producten die er zijn.
"Hiermee wordt een vurige wens van een nieuwe generatie consumenten vervuld. In The Gallery ontdekken bezoekers een aantrekkelijke en toch toegankelijke mix van lifestyle-merken en designers die ze in eerste instantie niet zouden verwachten in een winkelcentrum: variërend van fashion tot home, van beauty tot food&drinks." Daarnaast zal The Gallery ook ruimte bieden aan bijzondere pop-up concepten en happenings.

 James Veenhoff, ambassadeur van The Gallery in Westfield Mall of the Netherlands: “Het zijn tijden van verandering voor de Nederlandse retail. Een nieuwe generatie consumenten roept om méér persoonlijke interactie en om verrijkende ervaringen. Dat is precies wat Westfield Mall of the Netherlands belooft te doen.”

Bart van Twillert, country manager Nederland van Unibail-Rodamco-Westfield: “We zijn buitengewoon enthousiast over ons concept voor The Gallery, waarin een select aantal lifestyle boetieks en innovatieve trendsetters in het hart van onze bijzondere mall een eigen plek krijgen. Wat Westfield Mall of the Netherlands onder andere zo speciaal maakt is dat de mall - naast de unieke mix van retail - ook een grote variëteit aan eten & drinken en leisure biedt: de perfecte combinatie voor een (mid)dagje uit. Naarmate de opening in 2020 dichterbij komt, zien we een groeiende interesse in de retailwereld. Retailers zijn nu, meer dan ooit, op zoek naar het juiste podium om aan te haken bij de nieuwe generaties shoppers.”

De lijst merken en retailers die hebben getekend voor de shopping mall blijft groeien. De nieuwe merken voegen zich bij de brands zoals Hunkemöller, Scotch & Soda, Timberland en Nelson Premium. Deze merken zijn voorafgegaan door grote en kleinere retailers - bijvoorbeeld Anna van Toor en Paagman - die zich al eerder van vloerruimte hadden verzekerd. Net zoals de fashion brands The Sting / Costes, Calzedonia, Intimissimi, Asics, Clarks.
's Werelds grootste modebedrijf Inditex heeft zich vastgelegd voor flagship stores van merken als Zara, Bershka, Pull & Bear en Stradivarius.