Westbroek verkoopt horeca-icoon Utrecht

Chrissie Westbroek, dochter van zanger Henk Westbroek, heeft het horecafamiliebedrijf aan de Mariaplaats 11/12 in Utrecht verkocht aan een andere uitbater. Dit meldt de zanger op X. 

Chrissie Westbroek nam in 2020, middenin coronatijd, Club Stairway over van haar vader, zanger Henk Westbroek. De voormalige (mede)frontband van de Nederpopband Het Goede Doel was 33 jaar eerder aan de Mariaplaats als horecaondernemer café Stairway To Heaven begonnen, een verwijzing naar de muzikale klassieker van Led Zeppelin. 

De dochter van de zanger en haar partner doopten de zaak om in café-restaurant NOLA Utrecht. Het koppel hoopte met de horecaaak de sfeer te evenaren van het uitgaansleven in de Amerikaanse stad New Orleans, Louisiana (NA). 

De verkoop van de zaak betreft niet het pand zelf. Het Kadastrer leert dat het pand eigendom is van de Brabantse bierbrouwer Bavaria. In 2001 werd het horecabedrijfspand, als onderdeel van een grote portefeuille met horecapanden in Utrecht en omgeving verhangen van het moederbedrijf (Bavaria NV) naar een aparte exploitatie BV. Aan de portefeuille, waarin onder meer nog 8 andere Urechtse horecapanden zitten, hing toen een prijskaartje van 80 mln gulden  (ruim €  36,3 mln)