Wereldhave: geen nieuws van Hudson's Bay

Winkelvastgoedfonds Wereldhave meldt dat het geen bericht van Hudson's Bay heeft gekregen dat het warenhuis, dat een pand van Wereldhave in Tilburg huurt, zal sluiten.  

Dit zegt Wereldhave in reactie op de berichten in de media dat Hudson's Bay aan het einde van dit jaar de deuren in Nederland zal sluiten. De vakbonden hebben bevestigd dat Hudson's Bay hierover gesprekken met hen voert. 

Wereldhave verhuurt in de binnenstad van Tilburg een pand aan Hudson's Bay. Voor Wereldhave is Hudson's Bay de op 10 na grootste huurder van de gehele portefeuille en verantwoordelijk voor 1,2% van de huurstroom. 

Het huurcontract met Hudson's Bay heeft een looptijd tot 2037 met een concerngarantie van het moederbedrijf in Canada tot 2027. 

Ondanks dat Hudson's Bay niets heeft laten weten over het beëindigen van het huurcontract, zegt Wereldhave al langer op zoek te zijn naar een alternatieve invulling van het pand. Hudson's Bay heeft namelijk al wel eerder aangekondigd te onderzoeken of een strategische heroriëntatie richting Noord Amerika niet verstandiger zou zijn.

Volgens Wereldhave leent het pand in Tilburg zich voor veel meer gebruiksfuncties dan alleen retail. Aangezien het pand op een A1-locatie in de zesde stad van Nederland ligt, zou het ook ingevuld kunnen worden als kantoor, leisure, wonen of studentenhuisvesting.