Week 15: flink wat beleggingstransacties

In week 15 heeft Patrizia een logistiek pand verkocht, kocht woningcorporatie Portaal een appartementengebouw en heeft Grehamer Real Estate meerdere huurtransacties gesloten in een kantoorgebouw.

Fondsenbeheerder Clarion Partners Europe heeft de aankoop afgerond van een 41.304 m² groot logistiek pand in Venlo. De aankoop bedroeg € 47,4 mln, verkoper was Patrizia SE. Clarion is de beheerder van vastgoedbeleggingsfondsen gespecialiseerd in logistieke en industriële panden.

Woningcorporatie Portaal en Hans Geveling Vastgoed hebben woningen en commerciële ruimte aangekocht in de Nijmeegse wijk de Waalsprong. Appartementengebouw Grutto komt aan de zuidkant van het levendige Oranje Marieplein. Het door De Zwarte Hond ontworpen kleinschalige gebouw telt vier woonlagen boven de winkelplint. Op de begane grond van het appartementengebouw Grutto komen vestigingen van Hema en Kruidvat.

Grehamer Real Estate heeft overeenstemming bereikt met Prodeba, Yoep en Junis Kinderopvang voor langjarige huurovereenkomsten voor diverse kantoorruimtes aan de Zuidpoolsingel 4–14 in Alphen aan den Rijn. Grehamer werd bij de verhuur geadviseerd door JansenDeJong.

In het PropertyNL-overzicht met transactiedata van week 15 staan onder andere de bovengenoemde transacties. Het overzicht bevat beleggingstransacties en gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.


img
Redacteur
Profiel