Wearthy Taxatie: eerste model voor waardering circulaire bouwmaterialen

JLL, New Horizon, NIBE en Grant Thornton hebben een circulair taxatiemodel ontwikkeld: Wearthy Taxatie. Het model biedt inzicht in de waarde van de grondstoffen en materialen in bestaande gebouwen.

Het taxatiemodel biedt niet alleen cijfermatig inzicht, zo menen de initiatiefnemers. Het vergroot ook de bewustwording bij eigenaren. Taxeren inclusief Wearthy Taxatie kan vastgoedeigenaren helpen om betere beslissingen te nemen. JLL gaat het model standaard toepassen. “JLL omarmt en ondersteunt initiatieven die de circulaire waarde van vastgoed vergroten. Tot nu toe was het in de praktijk moeilijk om daar in waarderingen invulling aan te geven. Met dit nieuwe Wearthy taxatiemodel wordt de waarde van herbruikbare materialen en grondstoffen inzichtelijk gemaakt en krijgen eigenaren de mogelijkheid deze circulaire impact te verzilveren. Zo jaagt het model de verduurzaming van vastgoedportefeuilles en onze bebouwde omgeving aan”, aldus Johan Vonck, lead director Valuation Advisory JLL Nederland.

Wearthy Taxatie is het tweede ‘Wearthy product’ dat ontwikkeld is. De eerder gelanceerde Wearthy MPG-verbeteraar helpt de bouwsector in de ontwerpfase van nieuwbouw tot een meer circulaire materialisatie te komen

img
Redacteur
Profiel