Waterford transformeert tweede kantoorpand in woontoren op Rivium

Waterford te Rotterdam gaat van start met de tweede transformatie van kantoor naar wonen op het Rivium in Capelle aan den IJssel.

Op de kavel aan de Rivium 1e Straat 61–75 te staan op dit moment twee kantoortorens, waarvan de achterste toren aan de kant van de Abram van Rijckevorselweg, N210, getransformeerd wordt naar een woontoren. De totale plot bedraagt 8500 m². Het plangebied van de transformatie heeft een oppervlakte van 4500 m².

Het Rivium is een kantorenpark met veel leegstand. In 2019 heeft Waterford het voormalige Brunel-gebouw aan de Rivium 1e Straat 121 getransformeerd naar 113 studio’s met een lunchroom in de plint. Deze transformatie is gerealiseerd conform de richtlijnen van het gebiedspaspoort 1.0 van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Het bestaande kantoorpand Rive Tower I wordt getransformeerd naar een woongebouw met 84 instapklare studio’s en appartementen met een woonoppervlak van 50 m². De studio’s en appartementen zijn bestemd voor de verhuur en blijven onderdeel van de beleggingsportefeuille van Waterford.

De voorste toren op de plot zal worden gesloopt en hier zijn plannen voor een nieuwbouwproject met 200 appartementen bestemd voor de particuliere verkoop. Dit project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Het Nieuwe Rivium.

De gemeente Capelle aan den IJssel werkt aan gebiedspaspoort 2.0 waarin de plannen voor de gebiedsontwikkeling van het Nieuwe Rivium beschreven staan. Het Nieuwe Rivium wordt een stadswijk aan de Maas om te werken, wonen en ontmoeten.