Wat doen plintjes in hartje Amsterdam?

De ene particuliere belegger doet 10 horeca- en retailplinten over aan een andere stenenschuiver. Recessie of niet, het lijkt nog altijd een lucratieve handel.

Eerder deze week kwam het summiere bericht naar buiten dat een portefeuille bestaande uit 10 plinten in en tegen hartje Amsterdam van eigenaar verandert.  De plinten, in totaal goed voor ongeveer 780 m2,  bestaan uit een mix van retail, daghoreca en restaurants.

Negen van de tien adressen in de Pijp, de Jordaan en het Centrum werden in het persbericht genoemd: Elandsgracht 128, Haarlemmerdijk 8, Haarlemmerstraat 50hs, Nieuwmarkt 40, Rozengracht 40hs, Spiegelgracht 12hs, Staalstraat 14, Westerstraat 264, Van Woustraat 45.

Anders dan de betrokken adviseurs, Spring Real Estate voor de verkoper en KroesePaternotte, is er verder niets bekend gemaakt over de deal, dus ook niet de namen van de betrokken partijen en een de transactieprijs.

Het Kadaster leert dat de verkopende partij een particuliere belegger uit Abcoude is. De koper is Kuneman Vastgoed, eveneens een particuliere belegger. Deze partij is rechthebbende bij 33 objecten, in Amsterdam en Het Gooi. Voor de Nieuwmarkt 40 en de Spiegelgracht 12 hs, betaalde Kuneman ruim 1,5 miljoen euro. Beide plinten zijn samen goed voor 95m2, ongeveer een achtste deel van het totaal aangekochte aantal vierkante meters.

KroesePaternotte heeft de koper begeleid, de verkoper is begeleid door Spring Real Estate.