Vraag naar flexibele kantoorruimte stijgt met 27%

Volgens het rapport Flex Market Review 2021 stijgt de vraag naar flexibele kantoorruimtes met 27% ten opzichte van 2020.

Waar in veel landen de vraag naar flexibele kantoorruimte afnam als gevolg van de pandemie, is deze in Nederland juist gestegen. Als de vraag de rest van het jaar gelijk blijft, zal er in 2021 een totale stijging te zien zijn van 27% ten opzichte van 2020.

Er is met name een toenemende belangstelling naar flexibele kantoorruimte buiten de grote kantoorgebieden waarbij 43% van het aanbod momenteel al te vinden is buiten de top vier van grootste steden. Dit is een aantal van de belangrijkste conclusies van het Flex Market Review 2021, dat is uitgebracht door MYSS en The Instant Group.

Door het grote aantal ZZP'ers en startups liep de Nederlandse vastgoedmarkt voor de pandemie al voorop met de vraag naar en aanbod van flexibele kantoor- en werkplekoplossingen. Door een toenemende behoefte aan flexibiliteit als gevolg van de pandemie neemt de belangstelling voor hybride oplossingen nog sneller toe.