Voormalig postkantoor de Neude in Utrecht open en volledig toegankelijk voor publiek

Vanaf vrijdag 26 juni is het voormalig postkantoor op de Neude volledig toegankelijk voor publiek.

Het historische pand is getransformeerd tot een multifunctionele bestemming met een bibliotheek, winkels en een fietsenstalling.

Er zijn 5500 m² aan winkels van onder meer Broese, Albert Heijn, Bever, Amac en Søstrene Grene.

De bijzondere hal van het gebouw vormt het centrale plein van de bibliotheek en aan de Oudegrachtzijde zijn vier ruime winkels gerealiseerd. Waar het gebouw voorheen alleen een entree aan de Neude had, heeft het nu ook ingangen aan de Oudegracht en Potterstraat. Post Utrecht is niet alleen overdag maar ook ’s avonds open voor publiek.

Dick Gort, ceo Asr real estate: ‘De transformatie van postkantoor tot Post Utrecht is gedaan met respect voor de historische en maatschappelijke waarde van het gebouw. Het multifunctionele programma maakt het gebouw toekomstbestendig en waardevol voor komende generaties. Wij geven met trots het gebouw weer terug aan de stad en zijn blij dat alle bezoekers en inwoners van Utrecht nu weer kunnen genieten van dit bijzondere gebouw.’

De transformatie van het voormalige postkantoor aan de Neude naar Post Utrecht is een project van a.s.r. real estate en is herontwikkeld in samenwerking met ontwikkelaar MRP Development, FiMek Estate voor het projectmanagement, Rijnboutt architecten en aannemer Burgland Bouw. De provincie Utrecht heeft een subsidie verleent uit het Parelfonds.