Villa Verde met 54 zorgwoningen in Harderwijk opgeleverd

Na een transformatie zijn drie kantoorgebouwen in Harderwijk aan de Johanniterlaan omgezet naar zorgwoningen, die al door het Healthcare Fund van Bouwinvest in portefeuille waren genomen.

Ontwikkelende belegger RE:BORN herontwikkelde de bestaande gebouwen en maakte er één geheel van, begin mei neemt Zorggroep Noordwest-Veluwe het gebouw in gebruik.

De planontwikkeling werd door Zorggroep Noordwest[1]Veluwe en RE:BORN gezamenlijk opgepakt. Belangrijke input werd daarbij geleverd door de in zorg gespecialiseerde ontwerppartner Lengkeek architecten en ingenieurs. Door de drie gebouwen te verbinden ontstond één geheel waarbinnen we ruimte konden maken voor het huisvestingsprogramma van de zorginstelling. Dat programma omvat naast studio’s voor 54 bewoners met een lichte tot zware zorgindicatie ook twee ‘huiskamers’ waar ruimte is voor ontmoeting en gemeenschappelijke activiteiten.

Het concept kon op instemming rekenen van institutionele belegger Bouwinvest, die Villa Verde na oplevering opneemt als circulaire pilotproject in het Healthcare-fonds. Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments bij Bouwinvest: ‘De bebouwde omgeving is een grootgebruiker van grondstoffen. Bouwinvest zet dan ook in op circulaire oplossing. We zijn trots op de oplevering van dit eerste circulaire zorggebouw in onze portefeuille. Het gebouw is niet alleen circulair maar ook energiezuinig. Dit alles maakt het project een aantrekkelijke belegging en waardevast op de lange termijn.’

Nadat de gemeente Harderwijk snel de benodigde procedures organiseerde en de vergunningen verleende, kon bouwbedrijf Prins Bouw starten met de uitvoering.