Vesteda plaatst obligatie van een half miljard

Vesteda heeft dinsdag onder haar € 2 miljard EMTN programma een derde obligatie in de markt geplaatst.

De € 500 mln obligatie kent een looptijd van 8 jaar met een 2,0 % rentecoupon. De uitgifte van de obligatie was meer dan twee keer overtekend. ´Wij zijn erg verheugd dat wij onze eerste obligatie met een omvang van €500 mln onder ons EMTN programma hebben uitgegeven. In lijn met onze financieringsstrategie draagt deze transactie bij aan het versterken van onze kapitaalstructuur, verlagen van gemiddelde rentevoet en verlenging van de gemiddelde looptijd van ons vreemd vermogen’, aldus Frits Vervoort, CFO van Vesteda, in een korte toelichting.

Herfinanciering en groei

Deze transactie volgt op de overname van een Nederlandse woningportefeuille ter waarde van € 1,5 miljard van financieel dienstverlener NN Group. De opbrengst van deze obligatie uitgifte zal worden gebruikt voor herfinanciering van een brugfaciliteit gerelateerd aan deze overname alsmede voor financieren van toekomstige groei van de woningportefeuille. Vooruitlopend op de uitgifte van de € 500 mln obligatie heeft Vesteda in maart van dit jaar middels een Amend&Extend transactie de voorwaarden en looptijd van haar € 700 mln revolverende kredietfaciliteit geoptimaliseerd. Met deze transacties heeft Vesteda de gewogen gemiddelde looptijd van de leningportefeuille verlengd tot langer dan 6 jaar en haar gemiddelde rentelasten verder verlaagd.

Vesteda, heeft een Standard & Poor’s BBB+ credit rating, is begeleid door de arrangerende banken ABN AMRO, BNP Paribas, Deutsche Bank en Rabobank en door financieel adviseur AXECO. De obligatie krijgt een notering aan Euronext Amsterdam.