Veel verhuurd in week 21

In week 21 hebben er vooral veel verhuurtransacties plaatsgevonden. Toch zijn er ook een aantal opvallende verkooptransacties.

Zo heeft de gemeente Haarlem de laatste eigen winkel van de voormalige stoffenzaak Jan Sikkes aan de Kruisstraat 30–32 in Haarlem gekocht om er appartementen te ontwikkelen. De gemeente Haarlem betaalde ruim € 4,1 mln voor de grootschalige winkelruimte van in totaal 3.000 m², gelegen op een perceel van 1.150 m². De gemeente wil op deze locatie 40–50 kleine appartementen bouwen, in combinatie met een fietsenstalling voor 750 rijwielen en een buurtstalling voor 100 fietsen.

D&S Beleggingen in Onroerende Zaken (onderdeel van de D&S Groep) heeft onlangs diverse bedrijfspanden op bedrijventerrein ’s-Gravenlandsepolder in Schiedam gekocht. De panden, ’s- Gravenlandseweg 399 en Conradstraat 12,14,16 en 18, zijn allemaal verhuurd aangekocht. D&S betaalde € 3,5 mln voor de aankoop van de panden, geeft het Kadaster aan.

Naast grote verkooptransacties viel er ook een huurtransactie op. HEMA heeft een nieuwe, langjarige huurovereenkomst afgesloten in kantoorgebouw The One in Amsterdam. The One staat op de NDSM-werf, direct aan het IJ in Amsterdam-Noord aan de NDSM-Straat 10. Het gehuurde metrage betreft in totaal 16.000 m² (vvo), waarvan 15.000 m² kantoorruimte en parkeren (begane grond t/m de vijfde verdieping) en een HEMA-winkel op de begane grond.

In het PropertyNL-overzicht met transactiedata van week 21 staan onder andere de bovengenoemde transacties. Het overzicht bevat beleggingstransacties en gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.


img
Redacteur
Profiel