Vastint koopt Beresteyn op Stationsplein Haarlem

Vastint Netherlands heeft het eigendom van het gebouwencomplex Beresteyn aan het Stationsplein in Haarlem verworven van verkoper Pinnacle.

Het multifunctionele complex van in totaal 36.400 m² bestaat uit 6 gebouwdelen met 448 parkeerplaatsen. Het bevindt zich op een centrale locatie in het hart van Haarlem, direct gelegen tegenover Station Haarlem. Een locatie met een goede bereikbaarheid en veel potentieel. Het complex bestaat uit appartementen, retail, kantoorruimte, horeca, een parkeergarage en de sporthal Beijneshal.

Volgens het Kadaster lag de koopsom op € 40 mln. Pinnacle had het complex sinds 2014 in handen. 

Vastint Netherlands is voornemens het complex op termijn te herontwikkelen. Cees Gehrels, managing director Vastint Netherlands: “Dit gebouwencomplex, genaamd Beresteyn, is een prachtig herontwikkelingsproject en past uitstekend binnen onze Nederlandse portefeuille waarin wij ons richten op het duurzaam toevoegen van waarde. Wij zijn voornemens, in goed overleg met de gemeente Haarlem, een grondige herontwikkeling door te voeren en er een modern, mixed-use  woon-werk gebouw van te maken met tal van aanvullende voorzieningen.”

Vastint Netherlands is onderdeel van de Vastint groep, een internationale vastgoed organisatie met meer dan 30 jaar ervaring. Als ontwikkelende vastgoedbelegger is Vastint Netherlands sinds 1991 actief in de Nederlandse markt. De vastgoedportefeuille bestaat onder andere uit het multifunctionele kantorencomplex Atlas ArenA Amsterdam, het NH City Centre hotel in Amsterdam en sinds vandaag ook het complex in Haarlem.

Bij deze transactie werd Vastint Netherlands ondersteund door Houthoff. Pinnacle werd geadviseerd door CBRE en Nauta Dutilh.