Vastgoedbelegger Eres verkoopt 530 Nederlandse huurwoningen

De Canadese vastgoedbelegger Eres verkoopt 464 huurwoningen in Nederland aan Rubens Capital Partners (RCP) en 66 huurhuizen aan woningbelegger Vivet, zo maakte het FD onlangs bekend. ING Real Estate Finance verstrekt RCP een krediet van € 55 mln voor de aankoop en de verduurzaming van de aangekochte woningen.

RCP betaalde € 100,7 mln voor 464 huizen en Vivet telde € 14,2 mln neer voor 66 woningen in Kampen. RCP gaat de woningen, in meerderheid eengezinswoningen in 18 Nederlandse steden, opknappen en grotendeels uitponden.

Aanvankelijk wilde Eres al haar 6900 Nederlandse huurwoningen in één klap verkopen. De Canadese vastgoedbelegger heeft die strategie laten varen bij gebrek aan interesse en te lage biedingen en kiest nu voor het opknippen van haar portefeuille met eengezinswoningen en appartementen, die over heel Nederland -van de Amsterdamse Bijlmer tot Drenthe en Limburg- is verspreid.

Het totale pakket van 6900 huurwoningen werd vorig jaar op € 1,7 mrd getaxeerd. De kans is groot dat Eres de komende tijd aan nog meer partijen losse blokken met woningen verkoopt, aangezien de belegger zijn liquiditeitspositie op korte termijn wil verbeteren.