Van de Kam en Bos partner bij KienhuisHoving

Mr. Bram van de Kam (foto links) en mr. David Bos zijn als partner (vennoot) toegetreden bij KienhuisHoving Advocaten en Notarissen.

Van de Kam (1973) is sinds 1997 advocaat en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het bouw- en vastgoedrecht. Daarbij is zijn praktijk een mix van contracten- en procesrecht. Na het afronden van zijn rechtenstudie aan de Universiteit Utrecht is hij gestart bij Nysingh Advocaten en Notarissen, om vervolgens een aantal jaren op Curaçao in de internationale praktijk bij Van Eps Kunneman Van Doorne mee te draaien. Na terugkeer in Nederland heeft hij onder andere leiding gegeven aan de bouwpraktijk bij Benthem Gratama Advocaten. De afgelopen jaren werkte Van de Kam als advocaat/general counsel bij Koninklijke VolkerWessels.

Bos (1975) heeft bij CMS in Utrecht meer dan 20 jaar ervaring als advocaat en curator opgebouwd. Hij werkt veel aan zaken rond bedrijven met financiële tegenwind. Zo adviseert en procedeert hij over faillissementen, financieringen, zekerheden, beslag, bestuurdersaansprakelijkheid, onrechtmatige daad, leasing, het contracten- en verbintenissenrecht (nakoming, wanprestatie, verzuim, ontbinding, schade), en het bodem(voor-)recht van de Belastingdienst. De rechtbank Midden-Nederland stelt hem regelmatig aan tot curator, in 2019 bijvoorbeeld in het faillissement van CoolCat. Ook voor zaken rond een crediteurenakkoord (WHOA) kunnen cliënten bij Bos terecht.

KienhuisHoving Advocaten en Notarissen is juridische dienstverlener in Oost-Nederland, met ook een vestiging in Utrecht. In totaal werken bij KienhuisHoving ruim 120 medewerkers, waaronder 50 advocaten en 13 notarissen/kandidaat-notarissen. De dienstverlening omvat veelzijdige juridische advisering aan en begeleiding van ondernemingen, instellingen en overheden.