Van Schijndel realiseert nieuw hoofdkantoor Knauf in Gilze

Knauf Insulation realiseert samen met Van Schijndel Bouwgroep een nieuwe, duurzame kantoorlocatie in Gilze.

Van Schijndel Bouwgroep treedt hierbij op als ontwikkelaar, als bouwer en eindbelegger. De nieuwe locatie is nodig vanwege de forse groei van Knauf in de afgelopen jaren. Knauf Insulation is producent van isolatiematerialen en hecht grote waarde aan duurzaamheid.

Om ook de groeiambities voor de komende jaren goed te faciliteren verhuist Knauf eind 2020 naar de nieuwbouwlocatie in Gilze, waar een duurzaam warehouse van 4250 m² en een kantoorfaciliteit van 500 m² wordt gerealiseerd. Ook het bedrijventerrein zelf is een duurzame ontwikkeling. Zo komen er collectieve systemen voor warmtekoudeopslag (WKO) en warmtekrachtkoppeling (WKK) voor de verwarming en koeling. De kantoorlocatie realiseert Knauf volgens de laatste inzichten rond een gezonde werkplek met extra aandacht voor akoestiek, gezonde binnenlucht, daglicht en groen.

Het pand is ontworpen door Pepers Architecten. De bouwer zal naar verwachting in het voorjaar van 2020 starten met de realisatie.

Cushman & Wakefield adviseerde bij de locatiekeuze, de inrichting van de kantooromgeving en totstandkoming van de huur- en ontwikkelovereenkomst.