VORM opent eigen coronatest-straat

VORM heeft een eigen coronatest-straat bij haar voormalig hoofdkantoor in Papendrecht geopend.

Laboratorium Nutrilab verzorgt de testen en garandeert de uitslag binnen 24 uur na afname van de test. Zo zorgt VORM ervoor dat de eigen medewerkers en die van haar bouwpartners gezond en veilig aan het werk blijven, waarmee tevens onnodige vertragingen op de bouwprojecten worden voorkomen. “De bouwplaatsen moeten open blijven, we willen onze klanten namelijk niet teleurstellen”, zegt Hans Meurs, algemeen directeur bij VORM.

VORM ging voor de teststraat een samenwerking aan met arbodienst LENGG en geregistreerd laboratorium Nutrilab. In de coronateststraat wordt gebruik gemaakt van PCR-testen. Zo wordt een geldige uitslag gegarandeerd. Het laboratorium Nutrilab deelt de positieve corona-uitslagen met de GGD en voldoet hiermee aan de meldplicht.

Omdat er bij de GGD lange wachttijden gelden en pas wordt getest als men gezondheidsklachten heeft, kan het zijn dat een medewerker dagen thuis zit zonder dat er sprake is van een corona-besmetting. VORM komt daarom met de oplossing van een eigen teststraat. Het voordeel is dat bij een vermoeden van een coronabesmetting direct getest wordt en binnen 24 uur de uitslag volgt. Een medewerker kan bij een negatieve uitslag de dag erna weer aan het werk.

Na de opening op maandag 26 oktober kunnen in Papendrecht per dag ruim 90 personen getest worden. Aan het eind van de eerste week wordt dit aantal opgeschaald naar 275 testen per dag. Indien nodig kan er worden doorverwezen naar Giessen, waar Nutrilab een tweede teststraat heeft. Het is daarom mogelijk voor andere bedrijven om ook gebruik te maken van de teststraat van VORM.