VIA Outlets bijna 19% afgewaardeerd

APG is tot overeenstemming met Hammerson gekomen om het 50%-aandeel van Hammerson in VIA Outlets over te nemen voor € 301 mln. Dat komt neer op een afwaardering van 18,7%.

Dit heeft APG bekend gemaakt. Per 30 juni 2020 bedroeg de marktwaarde van VIA Outlets nog € 1,1 mrd. APG is al voor de helft eigenaar van de joint venture en wordt op deze manier de enige aandeelhouder. 

VIA Outlets is eigenaar van 11 ouletcenters verspreid over heel Europa. Daaronder is ook Batavia-stad in Lelystad. Het gaat in totaal om 267.000 m² met meer dan 1130 winkels. 

APG is ook overeengekomen mee te doen aan de aandelenuitgifte van Hammerson. APG, dat circa € 120 mln extra zal investeren in Hammerson, heeft momenteel een aandeel van 19,6% in Hammerson.  

Uit de halfjaarcijfers van het Britse winkelcentrafonds blijkt dat de huurinkomsten in H1 met 44% zijn gedaald. Hammerson maakte ook bekend dat het fonds meer flexibele huurcontracten zal introduceren tegen meer betaalbare huren. Dit in reactie op de problemen die het fonds heeft om tijdens deze pandemie de huren te innen, de bezoekersaantallen die sterk zijn afgenomen en de winkels die gesloten zijn.