Uitgever Vastgoedmarkt neemt Provada over

Vakbladenuitgever Vakmedianet neemt vastgoedbeurs Provada over van directeur Peter Schreuter. Hij blijft wel betrokken bij het event dat hij zelf enkele jaren geleden kocht van oprichter Flip Kerkhoven. 

Per 11 september 2023 is de Provada in handen van VMN media, dat tal van vakbladen uitgeeft waaronder Vastgoedmarkt en Cobouw. 

Provada is de grootste vastgoedbeurs in Nederland waar jaarlijks ongeveer 26.000 bezoekers samenkomen voor kennis, inspiratie en netwerkgelegenheden. Schreuter (53) is sinds het begin (2006) bij de Provada betrokken. In 2019 nam hij het bedrijf over van de oprichter Flip Kerkhoven. Hij is met veel ambitie ingestapt, maar moest eerst twee onrustige coronajaren doorstaan. De afgelopen edities zag de vakbeurs de bezoekersaantallen weer stijgen tot een recordhoogte in 2023.

Vanwege de wens om het platform verder te laten groeien door andere activiteiten te ontplooien, kwamen de gesprekken met VMN media tot stand. Schreuter ziet ziet in VMN media een logische partner voor verdere groei.

Bij de overname is afgesproken dat Schreuter voor onbepaalde tijd aanblijft als directeur en daarmee ook verantwoordelijk blijft voor het aansturen van de Provada-organisatie. Voor het personeel heeft de overname verder geen consequenties.