Twee nieuwe partners bij DLA Piper Amsterdam

Janet Meesters en Khaled Dadi zijn met ingang van 1 mei 2020 tot partner benoemd bij DLA Piper in Amsterdam.

Janet Meesters is een aanbestedingsrecht- en bouwrechtadvocaat met meer dan 15 jaar ervaring, waarvan ruim 11 jaar op de Zuidas. Zij staat zowel inschrijvers/opdrachtnemers als opdrachtgevers/ontwikkelaars bij in aanbestedingen en bouwprojecten. Haar dagelijkse praktijk bestaat uit een combinatie van adviseren, het opstellen en onderhandelen van contracten en procederen. Dit met een primaire focus op de sectoren bouw & infra, vastgoed en renewable energy. Meesters publiceert geregeld over actuele vraagstukken, zoals zeer recent over de praktische en juridische gevolgen van de coronacrisis voor de bouwpraktijk. Binnen de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht is zij voorzitter van een werkgroep die een preadvies schrijft over past performance als uitsluitingsgrond in aanbestedingen. Ook is zij docent bij het Instituut voor Bouwrecht en het Public Procurement Research Centre van de Universiteit Utrecht.

Khaled Dadi is als advocaat verbonden aan de Intellectual Property and Technology praktijkgroep. Hij heeft ruime ervaring met het adviseren van zijn cliënten over de juridische aspecten van digitale transformatieprocessen, strategic sourcing projecten en commerciële contracten. Verder heeft hij uitgebreide ervaring in het adviseren en procederen over IT-geschillen. Dadi adviseert voornamelijk cliënten in de financiële-, technologische- en industriële sector. Daarnaast is hij betrokken bij pro bono projecten voor onder andere UNICEF, Plan Nederland en het door DLA Piper opgezette Know Your Rights programma.

Paul Hopman, Country Managing Partner DLA Piper Nederland: "We zijn zeer verheugd over de promotie van Janet en Khaled tot partner. De benoeming van Janet is een logische stap gezien de groeiende vraag naar ondersteuning van cliënten uit de bouw-, infrastructuur- en vastgoedsector, onder andere op het gebied van klimaatverandering en de beweging naar een meer duurzame en circulaire economie. Met de promotie van Khaled spelen wij verder in op de digitalisering van de maatschappij en daarmee samenhangende vragen.”