Twee kantoorpanden Certitudo onder de hamer

Vastgoed Veiling, onderdeel van Troostwijk Auctions, veilt op 2 juli twee kantoorpanden uit een fonds van de failliete Bossche ontwikkelaar Certitudo. Het betreft kantoorpanden in Vught en Den Bosch.

Volgens de curatoren die zich met het faillissement bezighouden zijn er 73 aan Certitudo gelieerde ondernemingen failliet verklaard. Eén van die ondernemingen is Certitudo Vastgoed III B.V. waarin zich -een deel- van de te veilen objecten bevinden. 

Het eerste kantoorgebouw dat wordt geveild bevindt zich aan de Esscheweg 105 in Vught. Dit pand, gebouwd in 1987 heeft een gebruiksoppervlak van 1.874 m2 op een perceel van 4.740 m2 en is verhuurd op basis van de huurovereenkomst die in de dataroom is opgenomen. De huurprijs bedraagt €180.025 op jaarbasis. Certitudo kocht dit pand eind 2020 voor € 1.650.000

Het tweede kantoorgebouw dat via een executieveiling een nieuwe eigenaar moet krijgen is het pand aan de Oude Vlijmenseweg 112 in Den Bosch. Dit pand, gebouwd in 1996, heeft een gebruiksoppervlakte van 2.146 m2 op een perceel van 2.329 m2. Dit kantoorpand staat leeg. Certitudo kocht het in juni 2021 voor € 2,5 mln met de bedoeling op de locatie woningen te gaan ontwikkelen, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster. 

Kevin van Asselt van Vastgoed Veiling geeft in een reactie aan enkel betrokken te zijn met de organisatie van de veilingen en beaamt dat de organisator hierachter een hypotheekverstrekker betreft, zoals op de website is te lezen. Over de verdere achtergrond worden geen verdere meldingen gedaan.

Een deel van het fondsenbedrijf van de failliete onderneming is afgelopen maart overgenomen door VasteLanden Groep. De te veilen objecten vallen hier dus buiten waarbij de hypotheekhouder Stichting Obligatiehouders CRGF betreft. Of dit betekent dat er nog meer vastgoed van Certitudo onder de veilinghamer komt, is niet duidelijk. Van Asselt geeft aan geen mededelingen te doen over lopende dossiers die nog niet online zijn gepubliceerd op de website.

Van der Stap Notarissen uit Rotterdam is aangesteld als notaris om de veilingen te organiseren.