VasteLanden Groep neemt fondsenbedrijf Certitudo Capital over

VasteLanden Groep neemt per direct het fondsenbedrijf, dat onder toezicht staat van de AFM, over van Certitudo Capital.

De transactie heeft betrekking op in totaal elf fondsen met een gezamenlijk belegd vermogen van € 350 mln. De portefeuille omvat zeven winkelcentra, acht wooncomplexen, twee kantoorgebouwen en ruim 700 parkeerplaatsen, wat neerkomt op 75.000 m² retailruimte en meer dan 600 woningen.

Het gaat onder meer om winkelcentrum Helftheuvelpassage in 's-Hertogenbosch, WC Woensel in Eindhoven, wijkwinkelcentrum Binnenhof en het monumentale Entrepotgebouw in Rotterdam en woningen in steden als Amsterdam, Rotterdam en Tilburg.

De fondsen en participanten zullen volgens VasteLanden geen veranderingen ervaren als gevolg van de overname noch van het faillissement van Certitudo Capital. Zowel de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als De Nederlandsche Bank (DNB) hebben hun goedkeuring verleend aan de transactie, die onder de Alternative Investment Fund Managers (AIFM) richtlijnen valt.

Mark Hoedjes, algemeen directeur van VasteLanden Groep: “Het is geen geheim dat de afgelopen periode turbulent is geweest met het faillissement van Certitudo Capital. Des te trotser zijn we dat we de continuïteit van de fondsen kunnen garanderen en met sterke aandeelhouders in nieuwe vorm verdergaan.”