Transformatie raadhuis Tegelen naar zorginstelling

Het voormalige raadhuis van Tegelen wordt getransformeerd naar een zorginstelling met horeca. De financiering van de herbestemming is rond. 

Het voormalige raadhuis bevindt zich aan de Raadhuislaan 11 in Tegelen. Het gemeentelijk monument stamt uit 1939 en is ontworpen door de Nederlandse architect Fritz Peutz. Door een fusie met de gemeente Venlo verloor het raadhuis in 2001 haar functie. Van 2001 tot aan 2010 diende het gebouw als gemeentelijk stadswinkel, daarna werd het verhuurd aan Ithaka Science Center. In 2013 kwam het raadhuis en het stadskantoor leeg te staan. 

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat ontwikkelaar Hermon Heritage in 2022 voor € 1.119.880 eigenaar werd van het pand. De specialist in herbestemming van erfgoed gaat in het  het oude gedeelte van het gemeentehuis een horecagelegenheid realiseren en in de latere aanbouw aan de achterzijde een woon-zorgcomplex met 41 zorgunits. Zorgaanbieder De Zorggroep gaat dit deel exploiteren. 

Seval Real Estate meldt in een kort tijdsbestek een passende financiering voor de herontwikkeling te hebben gearrangeerd. Deze financiering werd opgehaald bij een private investeerder uit het netwerk van Seval.