The Style Outlets krijgt Breeam-keurmerk

Neptune heeft het Breeam-NL Nieuwbouw-keurmerk in de ontwerpfase verkregen voor Amsterdam The Style Outlets.

Neptune is een joint venture tussen Neinver en Nuveen Real Estate.

Het outlet centrum, waarvan de eerste steen in juni van dit jaar werd gelegd in de opmaat naar de opening in de herfst van 2020, implementeert hoge duurzaamheidsstandaarden. Dit is in lijn met de wens van de joint venture om milieuverantwoordelijke en efficiënte projecten te ontwikkelen. De focus van de duurzaamheidsontwikkelingen in het centrum ligt op het bieden van een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, efficiënt gebruik van energie en water en een bewuste keuze in het gebruik van bouwmaterialen.

Amsterdam The Style Outlets wordt het eerste outlet centrum in de Randstad, een van de meest welvarende en dichtstbevolkte regio’s van Europa. Gelegen in Halfweg, nabij Haarlem en Amsterdam, heeft het centrum een verzorgingsgebied van 12 mln mensen binnen 90 minuten rijden. Daarnaast is Amsterdam The Style Outlets goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo brengt de trein bezoekers vanaf Amsterdam Centraal in 8 minuten naar het outlet centrum en vanaf Schiphol in 10 minuten. In het centrum zijn straks ongeveer 115 winkels op 19.000 m² brutohuuroppervlakte te vinden, waarvan 1000 m² volledig gebruikt zal worden voor horeca met een mix van restaurants en cafés. Op dit moment is de invulling van 70% van de beschikbare retailruimte zeker.

De constructie wordt Neptune’s eerste outletcentrum in Nederland en de 14e Europese in het portfolio van de joint venture.