The Student Hotel Maastricht geopend

The Student Hotel heeft een vestiging geopend in het historische Sphinx-gebouw in Maastricht.

Het hybride hospitality-concept is gevestigd in het historische Eiffel-gebouw, het eerste rijksmonument van The Student Hotel groep. De komende maanden volgen de openingen van de overige delen van het Eiffel-gebouw, waaronder de rooftop bar, het restaurant en de appartementen in de zijvleugels.

BAM Bouw en Techniek renoveerde afgelopen jaar het hele casco van het Eiffel-gebouw en bouwde in het middendeel The Student Hotel. Bij de renovatie zijn originele elementen zoals de gietijzeren kozijnen en de kolommen behouden en gerestaureerd.

Om het hotel in te passen in het monumentale pand werd OZ Architecten ingeschakeld. In het interieur zijn diverse verwijzingen naar de sanitairfabriek van weleer te vinden, zoals twee enorme gipsen sfinxen bij de ingang en vintage toiletpotten aan de muur in de kleurrijke lobby. Het interieurontwerp is van de hand van het The Student Hotel design-team samen met The Invisible Party.

Social hub in het Sphinxkwartier
The Student Hotel is gevestigd in het nieuwe Sphinx-kwartier, op steenworp afstand van de historische binnenstad. Het hotel combineert hotelfaciliteiten met short- en long-stay faciliteiten en biedt onder andere een café-restaurant, gym, bibliotheek, wasserette, fietsenverhuur, lounges, workshopruimtes en werk- en studieplekken. De Classrooms zijn geschikt voor (bestuurs)vergaderingen en presentaties met gezelschappen van 4–40 personen. Tenslotte hebben alle gasten de beschikking over een eigen customized fiets.

Het hotel aan Sphinxcour 9A in Maastricht is 18.750 m² groot, omvat 378 kamers en vergde een totale investering (exclusief cascorestauratie) van € 23 mln.