The Social Hub haalt € 566 mln aan herfinanciering binnen

The Social Hub (TSH) heeft een herfinanciering van € 566 miljoen afgesloten met Aareal Bank en twee andere kredietverstrekkers, waaronder Rabobank.

De internationale portofolio van TSH wordt gekenmerkt door een hybride hospitality-concept voor co-working, werken en evenementen, hotels, kamers voor langdurig verblijf en studentenhuisvesting. Het portfolio bestaat uit 13 hotels verspreid over Nederland, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Aareal Bank trad op als coördinator en agent voor het krediet, dat is geclassificeerd als een groene lening onder zijn eigen Green Finance Framework.

Met bijna 7.000 kamers in heel Europa en nog eens 3.000 in ontwikkeling is The Social Hub, voorheen bekend als The Student Hotel, in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gekend merk onder toeristen, studenten en jonge professionals.

 "We zijn blij dat ons hybride model zichzelf opnieuw heeft bewezen en dat onze banken hun vertrouwen in The Social Hub zo duidelijk hebben laten blijken", aldus Charlie McGregor, ceo en oprichter van The Social Hub. "De succesvolle herfinanciering van onze portfolio met onder andere Rabobank stelt ons in staat om verder te investeren in de groei en kwaliteit van ons platform in Europa. Zo zullen we in het komende anderhalf jaar nieuwe hotels gaan openen in San Sebastian, Glasgow, Rome, Florence en in Porto.”

De juridische adviseurs van de banken, onder leiding van Van Doorne in Nederland, bestonden verder uit White & Case in Spanje, Pinsent Masons in Schotland en De Pardieu Brocas Maffei in Frankijk. TSH werd bij deze transactie geadviseerd door Clifford Chance en Loyens & Loeff. De portfolio waardering werd uitgevoerd door CBRE.