Teleport Towers verkocht voor € 31 mln

CK Capital Partners (CK) en Monarch Alternative Capital (Monarch) hebben onlangs het kantoorgebouw Teleport Towers in Amsterdam overgenomen.

De verkoper is een fonds beheerd door Credit Suisse Asset Management. Het gebouw aan de Kingsfordweg 151-241 heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van 12.318 m² met parkeergelegenheid met 127 parkeerplaatsen. De aankoopsom bedraagt volgens het Kadaster € 30.959.250.

Teleport Towers is een iconisch kantoorgebouw ontworpen door Alberts & Van Huut International Architects en is gebouwd in 1999. Het gebouw is verhuurd aan een aantal verschillende bedrijven, met Regus als grootste huurder.
Het pand is gelegen in Amsterdam Sloterdijk, een van de belangrijkste kantoorlocaties van Amsterdam. Het gebied Sloterdijk wordt getransformeerd van een traditioneel monofunctioneel kantoorgebied naar een multifunctionele werk- en woongebied met verschillende voorzieningen.

CK Capital Partners en Monarch werden geadviseerd door CBRE (commercieel), Loyens & Loeff (legaal) en SGS Search (technisch). Credit Suisse Asset Management werd geadviseerd door Clifford Chance.