Synchroon transformeert kantoor in Amstel III

Synchroon gaat het kantoor van Croonwolter&Dros aan de Hettenheuvelweg 50 in Amsterdam transformeren in een multifunctioneel complex.

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, en de gemeente Amsterdam tekenden op 2 september de afsprakenbrief voor de herontwikkeling van het kantoor van Croonwolter&Dros. Het nieuwbouwprogramma bestaat uit 268 woningen, 4000 m² kantoor, een sociaal maatschappelijke voorziening van 215 m² en 140 gebouwde parkeervoorzieningen.

Eerder heeft Synchroon met de Alliantie een intentieovereenkomst gesloten voor de afzet van het sociale woningbouwprogramma. Het sociale woonprogramma beslaat 40% van het totale woonprogramma. Het overige woonprogramma bestaat uit 30% middensegment en 30% vrije sector huurwoningen.

Uitgangspunt voor de herontwikkeling is ‘groen en stedelijk wonen en werken’: een stedelijke leefomgeving met een groene buitenruimte door de realisatie van onder andere een groen binnengebied. Deze groene buitenruimte is belangrijk voor de biodiversiteit en is een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen kunnen buitenspelen. De duurzame woningen worden gasvrij en natuur-inclusief gebouwd. Waterbuffers worden aangelegd om regen op te vangen en elektrische deelauto’s worden in het plan opgenomen om de parkeerdruk en de CO2 uitstoot te verlagen.

De kantoren aan de Hettenheuvelweg 50 in Amstel III zijn eigendom van TBI. Op dit moment is dochteronderneming Croonwolter&Dros hier nog gehuisvest. Naar aanleiding van de herhuisvestigingsopgaven van TBI, is besloten deze locatie te herontwikkelen. TBI geeft op deze manier een duurzame invulling van zijn leegkomende vastgoed. Synchroon, Basic City en Arons & Gelauff Architecten hebben gezamenlijk een herontwikkelingsplan opgesteld.

Amstel III
Amstel III is nu nog een kantorengebied, maar verandert de komende jaren in een stadswijk voor wonen, werken en ontspannen. Ook wordt gewerkt aan een mooiere omgeving en meer voorzieningen. Zo komen er veilige routes voor fietsers en voetgangers, meer groen en bankjes en ruimte voor horeca, winkels, scholen en sport.

Tot 2027 worden hier zo’n 5000 woningen gebouwd. De ambitie is om tot 2040 door te groeien naar een stadswijk met 15.000 woningen. Veel van deze woningen en overige voorzieningen worden gerealiseerd door vastgoedontwikkelaars Wonam, Vastint, COD, Duqer, Certitudo Capital en Synchroon. Samen hebben zij de stichting Hondsrugpark opgericht, met als doel om Amsterdammers en andere geïnteresseerden te informeren over deze nieuwste wijk van de stad, waar vanaf eind 2021 de eerste bewoners hun intrek nemen.

Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt. Synchroon is van plan om met de bouw te beginnen in de tweede helft van 2020.