Plannen voor transformatie van Amstel III in Zuidoost wat concreter

Het kantoorgebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost verandert de komende jaren in een stedelijk gebied met woningen en groen.

Voor iedereen die meer wil weten over de plannen, is op 14 september het Informatiecentrum Hondsrugpark op de hoek van de Hondsrugweg en het Bullewijkpad geopend.

De gemeente heeft het gebied Amstel III, het gebied tussen de Johan Cruijff ArenA en de Ikea, bestemd voor transformatie. waar nu nog veel moderne maar vooral verouderde kantoorgebouwen staan, aangewezen voor transformatie.

In het gebied rondom metrostation Bullewijk aan de kant van Amstel III zijn vijf projectontwikkelaars samen met de gemeente actief om de transformatie uit te voeren. Verschillende kantoorgebouwen zijn gekocht door de ontwikkelaars en maken plaats voor nieuwe woontorens of worden getransformeerd naar woon- en werkplekken. Groen is een belangrijk element binnen stedelijk gebied. Op dit moment wordt daarom concreet onderzocht of het mogelijk is om van de Hondsrugweg, de wegenstrook tussen de Johan Cruijff ArenA en Ikea, het Hondsrugpark te maken

Wonam, Vastint, COD/DUQER, G&S Vastgoed en Certitudo hebben daartoe Stichting Hondsrugpark opgericht om samen met de gemeente de mogelijkheid van een park in combinatie met toekomstige bereikbaarheid te onderzoeken.